USA Rejser - Magasinet om rejser til USA. Kig her inden du bestiller din USA rejse.

Sydstaterne

Sydstaterne kalder man de sydligste af staterne i USA. Oprindeligt var sydstaterne de stater som løsrev sig i den amerikanske borgerkrig i 1860′erne, men gennem tiden har sydstaterne udviklet sig til en kulturel region, og flere af USA’s sydlige stater er nu en del af dette område end oprindeligt. Idag forstås sydstaterne typisk som: North Carolina, South Carolina, Mississippi, Georgia, Alabama, Louisiana, Florida, Texas, Virginia, Kentucky, Tennessee og Arkansas.

Klik her for at købe billige billetter til USA.

Syden er en væsentlig del af afro-amerikansk historie og der findes mange historiske seværdigheder berørende kolonitiden, slavetiden og borgerkrigen. I dag er sydstaterne mere kendt for music. Både blues, jazz og rock’n'roll stammer fra sydens sorte befolkning.

Der findes mange musik festivaler og især jazz festivaler hvor der også kan opleves mange kendte musikere og bands.

Desuden er sydstaterne i USA kendt for mange nationalparker hvor man kan nyde camping, fiskeri og andre former for friluftsliv. I parkerne er der også flotte bjerge og dale samt lange smukke floder.

Særligt ved sydstaterne er også de store bomuldsplantager og rismarker og også de dejlige strande, som er godt besøgt i sommerhalvåret. Sydstaterne har noget anderledes at byde på, og er helt sikkert et besøg værd.

Historiske byer i sydstaterne som er et besøg værd:

  • Altanta, Georgia
  • Charleston, South Carolina
  • Memphis, Tennessee
  • New Orleans, Louisiana
  • Richmond, Virginia