Sacramento town hall

USA visum og indrejse

Danmark er med i USA Visa Waiver Program (VWP), som giver danskere med dansk pas mulighed for indrejse i USA uden visum, ved turist-besøg på under 90 dage. Man skal dog søge om visum til Usa hvis man vil være der mere end de 90 dage som et turist-besøg tillader. Desuden skal man søge om visum hvis man har en straffeattest eller hvis man tidligere er blevet nægtet visum til Usa. Også ved studie i USA har man brug for et visum.

Man skal dog registrere sig inden afrejse i “Electronic System for Travel Authorization” (ESTA). ESTA er et elektronisk system som alle der rejser uden visum skal registreres i for at komme om bord på flyet. ESTA blanketten som skal udfyldes, kan afleveres når som helst når man planlægger sin rejse til USA, men dog mindst 72 timer inden afrejse. ESTA koster omkring 60 dkk, som betales når ESTA afleveres og kan betales med de fleste former for debit, visa og mastercard. ESTA er gyldigt i 2 år.

Krav for godkendelse til indrejse:

- Godkendelse gennem Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

- Gyldigt pas i mindst 6 måneder fra udrejse tidspunk.

- At formålet med rejsen yil USA er som turist eller forretning i 90 dage eller mindre. Hvis man skulle være i tvivl om det man vil i USA hører ind under turist eller forretning, så kan man kontakte den nærmeste USA ambassade eller konsulat (der ligger den Amerikanske ambassade i København) og så kan de hjælpe, så ansøgningen bliver korrekt. Gennemrejse i USA er normalt ikke noget problem at få visum til.

- Have en retur billet til enhver anden destination.

- Desuden vise at man kun har intentioner om at blive i USA i de 90 dage eller mindre som et visum gælder. Og vise at man har nok penge til at understøtte sig selv i de 90 dage eller mindre som et visum gælder.

God rejse.Klik her for at købe billige billetter til USA.